USILE DE GARAJ SECTIONALE REZIDENTIALE sunt realizate din panouri sectionale de otel, tip sandwich, cu izolatie din spuma poliuretanica ecologica, protejate anticoroziv, cu latime de 500 sau 610 mm si grosime de 40 mm
· cadrul usii, sistemele de rulare si echilibrare sunt din otel zincat iar cablurile de tractiune sunt din otel galvanizat
· imbinarea semicilindrica intre sectiuni asigura protectie la accidentari
· inchiderea pe contur se realizeaza printr-un sistem de garnituri care asigura un coeficient foarte bun de izolatie termica,garnituri dintr-un material care nu ingheata iarna
· rabatare standard h ra min = 300 mm
· spatiu necesar lateral minim : 100 mm
MODALITATEA DE MONTAJ: intre pereti
MOD DE ACTIONARE : manuala sau electric
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
1.ACTIONARE MANUALA
Din exterior: in cazul in care exista deblocare in exterior, se introduce si se rasuceste cheia in butucul incuietorii. Se apasa pe clanta pentru deblocare iar apoi usa se ridica tragand de maner. Se coboara tot prin tragere de maner.
Din interior: se deschide zavorul amplasat la baza usii de garaj. Actionarea usii se realizeaza cu manerul interior.
2.ACTIONARE ELECTRICA
· Actionarea electrica se realizeaza foarte simplu apasand butonul corespunzator directiei de actionare a usii, respectiv butonul de sus pentru ridicarea usii si butonul de jos pentru coborarea acesteia.
· In cazul in care exista actionare cu jutorul telecomenzii, se apasa butonul corespunzator directiei de actionare a usii.
· Telecomenzile cu 2 canale inchid si deschid usa de la acelasi buton.
· Daca apar intreruperi de curent, usa poate fi decuplata de la sistemul electric de functionare si poate fi actionata manual.
Actionarea manuala in cazul unei pene de curent se realizeaza astfel:
Din exterior:
Se utilizeaza deblocatorul de motor introducand cheia in butuc si rotind-o pana cand manerul iese din pozitia initiala. Apoi manerul trebuie invartit pana la pozitia perpendiculara fata de cea initiala. In acest moment se trece la actionarea manuala si usa se va actiona dupa regulile actionarii manuale, expuse mai sus.
Din interior:
Trecerea de la actionarea cu motor la cea manuala se efectueaza prin tragerea de snurul aflat pe sina motorului pana cand se aude un zgomot (clic) specific de deconectare. Daca e cazul, se deblocheza zavorul prin tragerea lui din locasul de inchidere aflat pe sina de ghidare. Apoi usa se va actiona dupa regulile actionarii manuale, expuse mai sus.
In cazul in care pana de curent survine atunci cand usa este deschisa, este recomandata trecerea din interior la actionarea manuala.
Revenirea la actionarea electrica se realizeaza automat dupa conectarea la curent prin simpla apasare a butonului telecomenzii.
SFATURI TEHNICE
Spalati usa in mod regulat
Panourile de vizionare: Spalati panourile de vizionare cu o carpa moale inmuiata in solutie pentru curatat geamurile. Evitati materialele aspre care ar putea zgaria geamurile!
Panourile din otel: Spalati panourile din otel cu un detergent slab (cum ar fi detergentul de vase) si cu o perie de masina. Clatiti foarte bine suprafata cu un furtun de gradina. Nu folositi niciodata un spalator electric cu presiune! Evitati curatatorii abrazivi si detergentii puternici! Ceruirea o data pe an a panourilor din otel cu ceara de masina le va proteja luciul si le va reda stralucirea pe care ar putea sa si-o piarda in urma ploilor acide si a razelor UV. Pentru cele mai bune rezultate, nu aplicati ceara in lumina directa a soarelui. Daca usa este indreptata spre sud sau sud-vest, evitati culorile inchise pentru panouri, deoarece absorb mai multa caldura.
Portiunile din cauciuc: Pentru portiunile din cauciuc folositi un curatator pentru vinyl, cum ar fi cel folosit pentru mobila exterioara. Clatiti foarte bine cu un furtun de gradina. Nu folositi pentru cauciuc un lubrifiant pe baza de petrol deoarece se stie ca petrolul afecteaza in mod negativ elasticitatea cauciucului. Puteti unge cauciucul cu un ulei de motor pentru a-i oferi o stralucire suplimentara. Cauciucul trebuie sa ramana flexibil pentru a forma o bariera eficienta impotriva pericolelor.
Sinele de ghidaj , balamalele , rolele si arcurile de torsiune: Ungeti rolele si balamalele cu un ulei de motor (exemplu: 10W30) sau cu spray lubrifiant cu silicon. Nu folositi nici un fel de lubrifiant pe baza de petrol deoarece, pe langa lubrifiere are proprietati degresante. Folositi ulei de motor pentru sinele de ghidaj, in special pentru curbura lor. Arcurile necesita acelasi tratament. Aplicati pe ele ulei de motor si apoi stergeti excesul de ulei cu o carpa.
Verificati automatizarea
O data pe luna verificarea automatizarii este necesara.Incepeti acesta verificare cu usa inchisa. Trageti de deblocator si actionati usa manual. Aceasta trebuie sa fie bine echilibrata (balantata). Usa este echilibrata daca sta deschisa la 100 - 120 cm fata de sol. Daca nu este echilibrata, contactati echipa tehnica AXA PLUS.
Verficati daca senzorii de siguranta actioneaza. Usa trebuie sa se opreasca si sa se ridice atunci cand un obiect sau o persoana se afla / trece sub ea in momentul in care se inchide. De asemenea, verificati daca fotocelulele sunt conectate la curent si daca sunt aliniate corespunzator.
Automatizarea nu necesita lubrifiere.